Összművészeti Aluljáró Fesztivál Ócsán

„Le a kultúrával a föld alá!” mottóval az ócsai vasútállomás aluljárójában rendezett nyolcnapos ingyenes összművészeti fesztivált (2006. augusztus 25-szeptember 1.) az Antropos.hu.
A rendezvény célja: az átjárás biztosítása, illetve a városi élet emberközeliségének fenntartása, a közterület valóban közcélú területté alakítása, a perifériára szorult művészeti ágak népszerűsítése és az utcakultúra újraértelmezése.
A helyszínen – nonstop átjáróház 192 órában – mindenki az alkotás részese lehetett: az egész napos kiállítás, délutáni előadás, esti mozi, éjjeli újzenei bulik szabadtéri strandröplabdapályával egészültek ki. Az ingyen internet és hotspot, a tavaly jól bevált szalmazsákok és az aluljáró-bár idén is várt minden aluljárókelőt. Így válik a rendezvény egy élő performansszá – „miután kiköltözünk félő, hogy a hely újra visszasüllyed méltatlan helyzetébe. Így mandalaként törlődik el mindaz, amit egy egész hetes alkotótábor tett érte, a városért, a lakókért, azokért, akik megértik mondanivalóját: Városuk bemutatását a fiatalok szemével, az ő világukon keresztül” – írták a szervezők.
Az Aluljáró társaság helyi fiatalokból álló (nem hivatalos!) szervezet, amely az elmúlt évben, egy köztéri békés demonstráció során jött létre, amikor először vették birtokba ezt a helyet.
(Augusztus 22-i hírünk alapján Szécsényi-Nagy Loránd fényképezett.)
(2006-10-13)



192 KByte



112 KByte



116 KByte



144 KByte



128 KByte



128 KByte



128 KByte



152 KByte



156 KByte



140 KByte

 

hírek hírek filmek filmek arcok arcok gondolatok gondolatok szemle szemle Örökmozgó Örökmozgó képtár képtár sőt sőt mozgóképtár filmspirál repertórium linkek FILMKULTÚRA '96-tól tartalom címlap kereső