Nyomtatóbarát változat


Újra nyit a Tabán mozi Budapesten

A Budavári Önkormányzat és a Budapest Film Zrt. együttműködésének köszönhetően 2014. március 20-án újra megnyitja kapuit a Tabán mozi, Tabán Kinotéka néven.

A néhány hónapos kényszerszünet alatt a mozi teljes belső tere megújult, a régi mozitechnika megőrzése mellett a legmodernebb digitális vetítő- és hangrendszerrel is kiegészült. Mindez a Budavári Önkormányzat együttműködésével valósulhat meg. A többéves együttműködési megállapodás keretében a Budavári Önkormányzat a mozi megőrzésének szándéka mellett elkötelezett – tevőlegesen – a Tabán kulturális missziójának anyagi támogatása mellett. A Budapest Film Zrt. pedig vállalja, hogy az I. kerületiek jelentős kedvezményekkel látogathatják a Tabán Kinotékát: a kerület diákjai, valamint 60 év feletti lakosai féláron válthatnak jegyet a legtöbb előadásra.

A műsort a magyar és az egyetemes filmművészet jeles alkotásai, meghatározott tematikát követő filmklubok, az egyéb mozikban már sikeresen működő Suli-mozi, valamint gyermekprogramok alkotják majd. A Tabán Kinotéka ugyanakkor nem utánjátszó moziként működik majd, premierfilmeket is műsorra fog tűzni.

Visszaköltözik az előtérbe az Odeon téka filmkölcsönző szolgáltatása is.

A Tabán mozi tavaly december végén zárt be, miután az üzemeltető cég bérleti szerződése lejárt. A mozit, amely az első mozgóképszínház volt Budán, Pécsi Manó alapította az 1910-es években. A filmszínház kezdetben Palota, 1948 és 1949 között Krisztina, 1954-től Diadal, majd 1990-től Tabán néven üzemelt.

TABÁN KINOTÉKA
I. Krisztina körút 87-89. // Foglalás és Információ: (1) 459 5050
Helyár: 1200 Ft
Diákigazolvánnyal 900 Ft
60 év felett 900 Ft

I. kerületi diák és I. kerületi 60 év felett 50% kedvezmény 17:59-ig

On-line jegyfoglalás és jegyvásárlás: www.tabankinoteka.hu
https://www.facebook.com/tabankinoteka

1 . oldal