Nyomtatóbarát változat


A César-díjas animáció harmadát Kecskeméten rajzolták

Az európai Oscar-díjnak számító gálán a legjobb egészestés animációs film díját a Loulou titka című francia film kapta. Rendezők: Éric Omond és Grégoire Solotareff.

A Prima Linea Productions párizsi stúdió a kecskeméti rajzfilmstúdiót kérte fel 27 percnyi tervezés, karakter animáció, és kifestés elkészítésére. A filmben Kecskeméten 48 fő dolgozott 10 hónapon keresztül.

A Loulou titka egy aesopusi mese mai változata, amely Gregoire Solotareff Loulou és Tom című gyermekkönyv sorozatán alapul. Míg a könyvek a kisgyermekeknek íródtak, a film szélesebb közönséget céloz meg, a kamaszodó korosztályt és szüleiket. Egy parabola, amely különböző identitású csoportok együttélési problémáiról szól (növényevők - húsevők). A szereplők között különböző, az emberi társadalomban létező típusokat találunk. A diktátor Andréa herceg, aki a magánéletében is az, a szerelméhez végig hűséges nőt Olympé testesíti meg, a szervilis Scarlett, Loulou a nyulak között felnőtt naiv kisfarkas, Tom a nyúl, aki Loulou hűséges barátja, de még az epizód szereplő panziótulajdonos özvegy Galentine is mind-mind húsvér „emberek”. A happy enddel végződő történet reményt ad arra, hogy a mindenkori gonosz előbb-utóbb elnyeri méltó büntetését, és a gyenge jók, ha összefognak, képesek legyőzni az erősebbnek tűnő rosszat.

Pár éve a spanyol Chico és Rita, és az ír A Kells titka című egészestés rajzjátékfilm készült Kecskeméten, mindkettőt Oscar-díjra nevezték.

2014. március 3.

1 . oldal